Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Újabb élelmiszer-ipari céget ért ransomware-támadás

2023. február 25. - icscybersec

A BitDefender blogján találkoztam a hírrel, ami szerint nemrég ransomware-támadás érte az amerikai élelmiszer ipar egyik meghatározó cégét, a Dole-t. Az incidens következtében a Dole üzemei leálltak és az áruk kiszállításában is fennakadások voltak. A cég kommunikációjából jelenleg még nem lehet tudni, melyik zsarolóvírus áldozatai lettek a rendszereik.

Az élelmiszer-ipari cégek nem most először kerülnek a támadók figyelmének középpontjába, a JBS elleni támadás már szűk két éve rámutatott, hogy nincs olyan iparág, amely ne lenne kitéve az ICS rendszerei elleni támadásoknak. Talán nem ártana végre a súlyuknak megfelelően kezelni a kiberbiztonsági kockázatokat - mindegyik iparágban.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr8618057656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása