Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Kibertámadás érte egy globális élelmiszeripari vállalat rendszereit

2021. június 01. - icscybersec

A vállalat közleménye szerint egy kibertámadás miatt a JBS (a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata) Észak-amerikai és ausztráliai üzemeiben átmenetileg le kellett állítani az élelmiszer (elsősorban marha- és sertéshús) feldolgozási folyamatokat. Bár a közlemény meglehetősen szűkszavú, egyes vélemények szerint ismét egy ransomware-támadás történhetett. Meg nem erősített források szerint az USA-ban található egyes üzemekben a keddi műszakokra már helyreállították a működés alapfeltételeit.

A JBS elsősorban az angolszász világban (USA, Kanada, Ausztrália, Egyesült Királyság) ismert számos márkájával (Swift, Pilgrim's Pride, Seara, Moy Park, Friboi, Primo, Just Bare), de termékeikkel 6 kontinens 190 országában vannak jelen a piacokon.

Ahogy sok más iparág esetén, úgy sokan az élelmiszeriparnál sem gondolnak bele abba, hogy milyen hihetetlenül nagymértékben hagyatkozik az iparág az automatizált folyamatokra. Már terveztem, hogy valamikor ennek az iparágnak az ICS biztonsági kockázatairól is írni fogok, ez az incidens csak megerősítette azt a meggyőződésemet, hogy minél előbb teszem meg ezt, annál jobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3616579322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása