Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

A Microsoft tényleg felvásárolta a CyberX-et

2020. augusztus 08. - icscybersec

Májusban még csak feltételezésekre hivatkozva írtam arról, hogy a Microsoft érdeklődhet az IoT (és ICS) biztonsági területen komoly játékosként ismert CyberX iránt, de június végén már hivatalosan, a Microsoft blogján írtak arról, hogy a szoftvercég felvásárolja a CyberX-et, elsősorban annak IoT-biztonság területén betöltött szerepe miatt. A tervek szerint a CyberX által kínált IoT biztonsági és IoT biztonsági monitoring szolgáltatásokat a Microsoft Azure-platformjával fogják integrálni és így kínálni az ügyfeleknek.

A blogbejegyzésben nincs szó a CyberX ICS biztonsággal kapcsolatos tevékenységeiről, így a jövő egyik igazán érdekes kérdése az lesz, hogy a Microsoft a felvásárlás befejezése után mit tervez ezekkel a termékekkel és szolgáltatásokkal? Megtartja őket és valóban aktív résztvevővé válik az ICS biztonsági színtéren vagy ezeket eladja/leépíti, ahogy azt már számos esetben láttuk különböző IT biztonsági megoldások esetén különböző multinacionális nagyvállalatok esetén?

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2315991878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása