Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS/OT cheat sheet-ek incidenskezeléshez

2024. április 20. - icscybersec

ICS/OT környezetekben az incidenskezelési feladatok is jelentősen eltérőek lehetnek attól, ahogy ezt a feladatot IT környezetekben végezni szokták. Szoktuk. Nem utolsó sorban, de nem is kizárólag a különböző, időként meglehetősen egyedi ICS/OT protokollok használata miatt.

Ezekben a kihívásokkal teli témákban jelenthetnek segítséget azok a cheat sheet-ek, amiket Shiv Kataria publikált a LinkedIn oldalán. Az első, 7 oldalas dokumentum számos, ICS/OT környezetekben gyakorta használt protokoll legfontosabb jellemzőit sorolja fel, kiegészítve gyakori IT protokollok jellemzőivel.

A második cheat sheet pedig az ICS/OT környezetekben (is) használható, ingyenes és/vagy nyílt forrású szoftverek használatához szükséges információkat foglalja össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7818336293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása