Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICSpector

2024. február 03. - icscybersec

PLC-khez használható forensics eszköz forráskódját publikálta a Microsoft

Amikor 2020 nyarán a Microsoft felvásárolta a CyberX nevű ICS biztonsági céget, én személy szerint arra számítottam, hogy a Redmond-i cég hasonló lendülettel fogja magát belevetni az ICS kiberbiztonság témájába, ahogy az IT területen már évtizedek óta megszoktuk tőle. Aztán nem éppen ez történt, a jelek szerint sokkal inkább csendben dolgoznak a háttérben és csak ritkán lehet hallani a munkájukról. Néhány hete pont egy ilyen ritka alkalom jött el, amikor a Github-on publikálták az ICSpector névre keresztelt projektjük keretében született forráskódját.

Az ICSpector elsődleges célja a Microsoft szerint a PLC-k forensics-elemzésének megkönnyítése a PLC-k meta-adatainak és projekt fájljainak vizsgálatával, ami (figyelembe véve az elmúlt időszakban történt, gyakran PLC-ket is közvetlenül érintő ICS kiberbiztonsági incidensek növekvő számát) egyáltalán nem tűnik felesleges fejlesztésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr9818290237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása