Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Nukleáris erőművek kiberbiztonsága

2024. július 27. - icscybersec

Abban nem igazán lehet vita (különösen most, amikor Ukrajnában atomerőművek közvetlen közelében zajlik már több, mint 2 éve háború), hogy a nukleáris erőművek biztonsága (beleértve ebbe a fizikai és kiberbiztonságot egyaránt) az egyik legfontosabb téma. Én is többször érintettem ezt a témát (vagy inkább csak karcolgattam a felszínét), nemrég azonban egy tavaly őszi cikket találtam az Ukatemi weboldalán.

A cikk az atomerőművek fenyegetettségeinek rövid bemutatása után ismerteti a mélységi védelem (Defense-in-Depth) koncepcióját és annak néhány kulcsfontosságú elemét.

Maga a cikk tökéletes nyitódarabja lenne egy sorozatnak, amiben részletekbe menően bemutatják a nukleáris erőművekkel kapcsolatos egyedi (még az ICS/OT kiberbiztonsági világban is különleges) kihívásokat. Csak remélni (és sürgetni) tudom, hogy az Ukatemi témába vágó publikációi nem állnak meg ennél a bevezető cikknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr4918322731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása