Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Forensics és incidenskezelés OT rendszerekben

NIST-IR 8428

2023. március 11. - icscybersec

Az USA Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (National Institute of Standards and Technology, NIST) nemrég az OT rendszereknél használható forensics és incidenskezelési eljárásokat bemutató publikációt adott ki.

A publikációban az IT rendszerek területén már régebb óta ismert és használt incidenskezelési eljárások OT környezetekre szabott változatainak részleteit mutatják be.

A dokumentumban a szerzők az IT és OT területek forensics és incidenskezelési eljárásainak különbségei mellett bemutatják az OT incidensek vizsgálata és elhárítása során az egyes szerepkört betöltő szakértők feladatait és felelősségeit valamint azokat az eszközöket, amikkel hatékonyabbá tehetőek ezek a tevékenységek.

A NIST IR 8428-as számú publikációja itt érhető el: https://www.nist.gov/publications/digital-forensics-and-incident-response-dfir-framework-operational-technology-ot

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr9718058286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása