Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

TrendMicro összefoglaló az S4x23 konferenciáról

2023. június 03. - icscybersec

Az S4x az egyik legnagyobb, ICS biztonsági konferencia az USA-ban, amit hagyományosan februárban és Miami-ban szoktak megrendezni, a TrendMicro pedig egyike azoknak az IT biztonsági cégeknek, akik már felkapaszkodtak az évről-évre erősödő ICS biztonsági vonatra és igyekeznek ezt a piacot is meghódítani a termékeikkel és szolgáltatásaikkal. Az S4x23-ról nemrég a TrendMicro egy négy részes cikksorozatot közölt, amiben részletes(ebb)en összefoglalták, hogy mit is találtak érdekesnek az idei konferencia témái közül.

Az első részben az ICS/OT biztonság újdonságairól írtak, ami gyakorlatilag néhány, az S4x23-on Dale Peterson, a konferencia ötletgazdája és főszervezője által készített interjúról szól. Dale olyan emberekkel beszélgetett, mint Michael Fischerkeller a Cyber Persistence Theory nevű könyv egyik szerzője, és Eugene H. Spafford, a Purdue Egyetem professzora.

A második részben olyan, a (villamos)energia-szektor kiberbiztonsági helyzetéről szóló előadások összefoglalója található, mint például Spencer Wilcox keynote-előadása, a Bill Fehrman-nal, a Berkshire Hathaway Energy vezérigazgatójával készített interjú vagy Emma Stewart az NRECA vezető kutatójának előadása.

A harmadik rész az egészségügyi rendszerek kiberbiztonságával foglalkozó előadások összefoglalóját tartalmazza Munish Walther-Puri, New York városának korábbi kiberbiztonsági kockázati igazgatójának előadása és Josh Corman, a CISA CoVID Task Force-a által tanultakról és levont következtetésekről szóló eladása alapján.

A negyedik rész az ipari IoT (IIoT) rendszerek kiberbiztonságával foglalkozó előadásokból szemléz, ilyenek voltak például Marianne Bellotti, Ryan Dsouza és Abdullah Yousif előadásai.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3618137108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása