Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonság és klímaváltozás

2023. november 04. - icscybersec

Még év elején, az S4x23 konferencián volt egy előadás, amint az INL munkatársa, Andy Bochman tartott a címben írt témáról. Az előadás azzal a kérdéssel indul, hogy vajon az ICS/OT kiberbiztonsági kockázatokra koncentrálás vajon azt is eredményezi, hogy elmulasztjuk a klímaváltozás okozta kockázatok megfelelő kezelését? Pedig (ahogy láthattuk, akár az elmúlt nyáron is, itt, Magyarországon illetve Európa számos vidékén) a klímaváltozás okozta problémák (túl kevés víz, túl sok víz, erdőtüzek, hőhullámok és még sok más időjárási jelenség) pedig közvetett vagy közvetlen hatással lehetnek például a villamosenergia-rendszer működőképességére illetve teljesítményére is.

Az előadásában Andy Bochman egy újfajta megközelítést mutat be, ami egyszerre tartalmaz fizikai biztonsági, kiberbiztonsági és villamosenergetikai részleteket.

Az előadás felvétele itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=4GsZo-6tyhQ

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3718218657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása