Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

CNC gépek kiberbiztonsági vakfoltjai

2022. november 26. - icscybersec

Az Ipar 4.0-val eljött az idő, amikor már gyakorlatilag nincs olyan ipari szegmens, ahol ne használnának számítógépes folyamat-automatizálási megoldásokat, ennek ellenére szinte minden iparágnak újra és újra rá kell döbbennie, hogy bizony az ő rendszereik sem képeznek kivételt.

A TrendMicro még október végén publikálta egy új kutatásának eredményeit, amiben 4 CNC gyártó (a Haas, az Okuma, a Heidehain és a Fanuc) berendezéseinek kiberbiztonsági állapotát vizsgálta és 5 támadási osztály (eszköz-kompromittálás, eszköz-sérülés okozása, DoS, az eszköz eltérítése - illegális változatások elvégzése és adatlopás) 18 különböző támadási formájával kapcsolatos sérülékenységeket kerestek. A vizsgált gyártók termékei 10-15 sérülékenység által voltak érintettek, nem volt olyan sérülékenység, ami egyik vizsgált gyártó berendezéseiben se lennének megtalálhatóak, viszont 6 sérülékenység mind a négy vizsgált gyártó rendszereiben megtalálható volt.

A vizsgálat részletes eredményeiről a TrendMicro publikációjában lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr4617966996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása