Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Újabb biztonsági incidensek ipari cégek rendszereiben

Támadások a tajvani CPC Corp. és a Stadler rendszerei ellen

2020. május 11. - icscybersec

Múlt héten kedden jelent meg a hír a CyberScoop weboldalán, hogy ransomware-támadás érte a tajvani állami energiavállalat, a CPC Corp. rendszereit. A CPC a tajvani olaj- és cseppfolyósított (LNG) gáz-szektor egyik nagoyn fontos szereplője.

A hírek szerint az incidens nem érintette a CPC ICS rendszereit.

Két nappal később, múlt héten csütörtökön jelent meg az első hír, ami szerint támadók bejutottak a Stadler (itthon is meglehetősen ismert - na nem az akasztói vállalkozó, hanem a svájci vasúti járműgyártó vállalat) rendszereibe és a közlemény szerint nagy mennyiségű adatot loptak el.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a támadók célja az adatlopás és zsarolás lehetett, egyelőre nincsenek olyan jelek, amik alapján feltételezhetnénk, hogy a Stadler termelésirányításban használt rendszerei vagy a különböző vonatokban és villamosokban használt vezérlőrendszereket érintette volna az incidens.

Az esetről mostanra több IT biztonsági portál is beszámolt.




A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7515681478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása