Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Ransomware-támadás érte a Pilz német automatizálási eszközöket gyártó vállalat rendszereit

2019. november 16. - icscybersec

A 2017-es WannaCry- és NotPetya-támadások, majd az idén tavaszi Norsk Hydro elleni LockerGoga-támadás után október elején a Pilz nevű német, automatizálási eszközöket gyártó vállalatot érte ransomware támadás. A hírek szerint az incidensért a BitPaymer ransomware a felelős, ami a vállalat minden szerverét és munkaállomását, ide értve a cég kommunikációját is, érintette. A Pilz-nek világszerte 76 országban vannak telephelyei, amik a hírek szerint mind érintettek az incidensben, aminek következtében nem csak a vállalati levelezőrendszer esett ki (legalább három napra), hanem megrendelésekért és kiszállításokért felelős rendszerek is több, mint egy héten át nem voltak elérhetőek. A gyártásirányításért felelős rendszereket a hírek szerint az incidens nem érintette, de így is jelentős késések keletkeztek a gyártási folyamatokban.

Egyes források szerint (tőlük származik az információ, amely szerint a támadók a BitPaymer ransomware-t használták) a ransomware által hagyott üzenet alapján kijelenthető, hogy a támadás célzottan a Pilz ellen lett előkészítve.

Az incidenssel kapcsolatban a legfrissebb híreket a Pilz weboldalán lehet megtalálni (német nyelven).

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3915300222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása