Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Kibertámadás egy Utah-i erőmű ellen

Újabb részleteket publikáltak a márciusi incidensről

2019. november 03. - icscybersec

Ez év márciusában kerültek napvilágra az első részletek (amikről én itt írtam) arról a támadásról, amik egy amerikai villamosenergia-ipari szereplő vezérlőközpontja és távoli alállomásai közötti kommunikáció ellen indított szolgáltatás-megtagadásos támadás (DoS) néhány részletéről szóltak.

Akkor még sok részletet visszatartottak, most azonban további információkat publikáltak az esetről. Ezek alapján az incidens a Utah államban működő, szél- és naperőmű-farmokat üzemeltető sPower nevű cég rendszerét érték. Az érintett cég megnevezésén túl az incidenssel kapcsolatban most megjelent cikkek megnevezik a helytelenül beállított és nem patch-elt tűzfal gyártóját is - nem mintha ez igazán számítana, hiszen bármelyik gyártó bármelyik eszközét lehet rosszul beállítva használni, a nem telepített patch-ek pedig egy Internetre csatlakoztatott eszköz esetén mindig jelentős kockázatokat hordoznak.

A márciusi sPower incidens részleteiről most az E&E News, a CyberScoop, és a ZDNet ír, az eredeti, 13 oldalas jelentés az amerikai Energiaügyi Minisztériumtól (Department of Energy, DoE) pedig itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr115284820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása