Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

DoS-támadás amerikai villamosenergia-ipari cég ellen

2019. május 04. - icscybersec

Az USA National Energy Technology Laboratory nevű szervezete 2019 első negyedéves riportjában hozta nyilvánosságra, hogy 2019.03.05-én a Western Electricity Coordinating Council (WECC) illetékességi területén egy meg nem nevezett villamosenergia-ipari cég ellen végrehajtott DoS-támadás miatt fennakadások voltak a villamosenergia-rendszer irányításában. Az incidens szolgáltatás-kiesést az érintett cég ellátási területén nem okozott, de a riport alapján mintegy 9 és fél óra volt az időtartama.

Az esetről további részleteket az E&E cikkében lehet olvasni: https://www.eenews.net/stories/1060254751

Maga a publikált táblázat egy nagyon érdekes anyag, úgy vélem, igazán hasznos lenne, ha például a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal készítene hasonló (legalább az iparágon belül, korlátozottan terjesztett) időszakos összefoglalókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr9614803040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása