Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS/SCADA CERT-et hozott létre a kínai Lighthouse Laboratory Team

2018. március 31. - icscybersec

Egy ideje már figyelemmel követem a kínai Lighthouse Laboratory Team blogját, ami a plcscan.org címen érhető el. Nagyon érdekes betekintést nyújt arról, hogy Kínában hogyan is látják az ICS/SCADA rendszerek kiberbiztonsági kérdéseit és ahogy Joe Weiss a tavaly októberi ICS Cyber Security Conference-en is említette, a különböző ázsiai országok ICS kiberbiztonsággal foglalkozó szakértői is figyelemmel kísérik a nevesebb nyugati szakértők publikációit, ezért úgy vélem, nekünk is érdekes lehet látni, hogy a világ másik részein dolgozó kollégák éppen mivel is foglalkoznak.

2017 év végén indították el a cert.plcscan.org oldalon az első, kifejezetten ICS/SCADA rendszerekre fókuszáló CERT-et. Bár a plcscan.org nyelve alapvetően az egyszerűsített kínai, napjainkban azért már egészen jó megoldások érhetőek el, amikkel egy kínaiul olvasni nem tudó személynek is egészen jó elképzelése lehet arról, milyen tartalom is jelenik meg egy-egy ilyen CERT bejegyzésben. Csak ajánlani tudom ezt a forrást mindenkinek, akit érdekel, hogy Kínában mit gondolnak az ICS rendszerek biztonságáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr8613595747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása