Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Conpot

ICS/OT honeypot

2024. augusztus 17. - icscybersec

ICS/OT rendszereken sérülékenység vizsgálatokat és/vagy behatolás teszteket végezni kifejezetten rizikós tevékenység. Aki még nem rúgott hanyatt éles folyamatirányító rendszert egy mégannyira körültekintően megtervezett és előzetesen az OT mérnökökkel is leegyeztetett biztonsági vizsgálat során, az el sem tudja képzelni, milyen izgalmakat lehet okozni akár csak egy ártatlan(nak gondolt) Nmap scan-nel is...

Mivel azonban az ilyen tevékenységeket időnként akkor is el kell végezni, ha tudjuk, hogy bizony nagyon ingoványos talajra téved az egyszeri biztonsági szakember, nem árt, ha az embernek van lehetősége minimális kockázatok mellett gyakorolni és kidolgozni az ICS/OT rendszerek sérülékenység vizsgálatának/behatolás tesztelésének valamennyire biztonságos módszereit és eljárásait.

Ehhez nyújthat segítséget Marcel Rick-Cen medium.com-on megjelent írása, amiben a Conpot nevű ICS/OT honeypot telepítését és alapvető port scan-ek teszteléséhez történő felhasználását mutatja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr1718419329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása