Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS tanfolyamok és minősítések VII

ICS/OT rendszerek etikus hackelése

2023. december 16. - icscybersec

Ezt az 5 napos tanfolyamot Joel Langill, az Industrial Control System Cyber Security Institute (és korábban a SCADAhacker.com) alapítója, a Texas-i A&M egyetem professzora építette fel. A tanfolyam célja az ipari folyamatirányító rendszereken végzett sérülékenység vizsgálati és behatolás tesztelési feladatokat elvégezni képes etikus hackerek képzése.

A képzés során a résztvevők (akik jellemzően inkább az IT biztonsági irányból érkeznek erre a szakterületre) rövid, ám alapos áttekintést kapnak az ipari rendszerek architektúráiból, az ipari környezetben használt rendszerekből és jellemző kommunikációikból. Ezután (számítva arra, hogy bár kisebb számban és valószínűséggel, de érkezhetnek OT mérnökök is erre a képzésre) egy blokkban az etikus hackerek eszköztárát és módszertanát is bemutatja a tanfolyam, majd az alapvető támadói technikákat is sorra veszi. Ezt követően már az ICS-specifikus sérülékenységek és exploitok megismerése következik, majd az ICS rendszerek működésének kompromittálásával folytatják. A tanfolyam két utolsó, nagyobb blokkjában a vállalati (IT) rendszerekkel kapcsolatban lévő SCADA és DCS rendszerek elleni támadási lehetőségeket mutatja be a tanfolyam.

Ez a képzés (ahogy manapság már egyetlen, ICS/OT biztonsági képzés sem) nem olcsó, jelenleg 9000 amerikai dollárért lehet elvégezni az 5 napos tanfolyamot.

További információkat az ICSCSI.org weboldalon lehet találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr1118264059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása