Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ELITEWOLF

OT rendszerekhez használható IDS szignatúrákat adott közre az NSA

2023. október 21. - icscybersec

Az elmúlt években (nem teljesen függetlenül az ukrán-orosz háborútól és legújabban az izraeli-palesztin összecsapásoktól) egyre romlott az ICS/OT rendszerek és kritikus infrastruktúrák biztonsági helyzete. Ezt felismerve az NSA sorban publikál tanácsokat és eszközöket, amiket az ICS/OT rendszerek védelméért felelős kollégák jellemzően ingyen és bérmentve érhetnek el és használhatnak fel.

A legutolsó ilyen NSA-publikáció neve ELITEWOLF, ami egy GitHub repository, ahol a Snort-alapú IDS/IPS rendszerekhez tesznek elérhetővé szignatúrákat. Jelenleg 3 gyártó (Allen Bradley/Rockwell Automation, Schweitzer Engineering Laboratories és Siemens) rendszereihez tartozó specifikus Snort szignatúrák érhetőek el. Fontos kiemelni (amit az NSA is hangsúlyoz a GitHub oldalán), hogy az ELITEWOLF repoban elérhető szignatúrák nem minden esetben és nem szükségszerűen jeleznek kártékony aktivitást, az így kapott riasztásokat minden esetben alaposan ki kell vizsgálni!

Az ELITEWOLF itt érhető el: https://github.com/nsacyber/ELITEWOLF

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3718239481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása