Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonsági szabványok XIV

NERC CIP-014-3 - Fizikai biztonsági követelmények

2023. június 17. - icscybersec

A NERC CIP-014-3 a villamosenergia-rendszer létesítményeinek fizikai biztonsági követelményeit foglalja össze, beleértve az alállomások és a kapcsolódó elsődleges folyamatirányító rendszerek fizikai biztonságát is.

A CIP-014-3 alapján a villamosenergia-rendszerben szerepet betöltő szervezetnek a kezdeti fizikai biztonsági kockázatelemzés után minden 30 hónapban egy újabb kockázatelemzést kell végeznie, amennyiben egy vagy több létesítményét fizikai biztonsági incidens következtében történő kiesését reális kockázatnak értékelték, illetve 60 havonta, ha ilyen létesítményt a korábbi kockázatelemzések nem azonosítottak.

Minden, a CIP-014-3 hatálya alá tartozó szervezetnek egy független, harmadik fél által kell ellenőriztetnie az elvégzett kockázatelemzést, ahol az ellenőrzést végző harmadik félnek villamosenergia-átviteli tervezési vagy elemzési tapasztalattal kell rendelkeznie.

A további követelményeket a NERC weboldalán, a CIP-014 jelenleg hatályos verziójában lehet megtalálni: https://www.nerc.com/pa/Stand/Reliability%20Standards/CIP-014-3.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr1318118926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása