Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonsági szabványok XII

NERC CIP-012-1

2023. március 18. - icscybersec

A NERC CIP-012-1-es fejezete a vezérlőközpontok/vezénylők közötti, valósidejű kommunikáció bizalmasságával és integritásával kapcsolatos szabályokat és ajánlásokat fogalmazza meg. A CIP-012-1 hatálya alá tartozó szervezeteknek megfelelően dokumentált terveket kell készíteniük a vezérlőközpontok/vezénylők közötti kommunikáció során esetlegesen illetéktelen kezekbe kerülő, valósidejű monitoring illetve kiértékelési adatok bizalmasságának vagy illetéktelen módosításának esélyét csökkentő intézkedéseikről.

A CIP-012-1 talán a legrövidebb (mindössze 5 oldalas) az összes CIP fejezet közül. A jelenleg (2023.03.07-én) hatályos változata itt érhető el: https://www.nerc.com/pa/Stand/Reliability%20Standards/CIP-012-1.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2918066496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása