Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICSSIM

Hogyan építsünk ICS biztonsági tesztkörnyezetet?

2022. december 31. - icscybersec

Október végén publikálták Alireza Dehlaghi Ghadim, Ali Balador, Hans Hanssona és Mauro Conti tanulmányát. A kutatók az okos gyárak és a 4. ipari forradalom jelentette gyorsuló digitalizáció (ipari felhő, ipari IoT, stb.) terjedése miatt növekvő kiberbiztonsági kockázatokra válaszul kezdtek dolgozni egy olyan keretrendszeren, aminek segítségével szimulált tesztkörnyezteket lehet felépíteni a különböző ipari folyamatvezérlő környezetek biztonsági tesztelésének megkönnyítésére.

A cél egy olyan, alacsony költségvetéssel is elérhető, könnyen alkalmazható és egyedi igényekre szabható tesztkörnyezet kialakítását lehetővé tevő keretrendszer megalkotása volt, ami minél pontosabban tudja szimulálni a tesztelni tervezett folyamatirányító rendszert.

A 36 oldalas tanulmány az arvix.org weboldalán olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr5617993418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása