Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Nukleáris rendszerek kiberbiztonsági útmutatója a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségtől

2022. február 12. - icscybersec

Az egyes országok és kontinensek villamosenergia-ellátásának (tetszik, nem tetszik) megkerülhetetlen részét képezik a különböző atomerőművek. A nukleáris energia nemzetközi szabályozó hatósága, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (International Atomic Energy Agency, IAEA) sok már terület mellett az atomenergia kiberbiztonságával is kiemelten foglalkozik, ennek legújabb példánya a 2021-ben kiadott, Computer Security for Nuclear Security címmel megjelent útmutatójuk.

A kiadványban részletekbe menő tanácsokat adnak a nukleáris létesítémények számítógépes rendszerei számára történő kiberbiztonsági programok és kontrollok fejlesztésével és bevezetésével kapcsolatban. Ezen túlmenően foglalkozik az egyes nemzetállamok és egyéb, atomenergiához kapcsolódó folyamatokban résztvevő szervezetek szerepeivel és felelősségeivel. Az IAEA útmutatója itt érhető el: https://www.iaea.org/publications/13629/computer-security-for-nuclear-security

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr1116819792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása