Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

OT biztonsági javaslatokat adott ki a DHS és az NSA

2020. november 21. - icscybersec

Az OT és ICS rendszerek elleni kiberbiztonsági kockázatok folyamatosan nőnek. Ez nem újdonság, de az amikor egyes állami ügynökségek ez nyíltan beismerik és a kockázatok csökkentését célzó javasolatokat adnak ki, az már az. Ez történt még július végén, amikor az USA-ban a Department of Homeland Security-hez tartozó Cybersecurity & Infrastructure Security Agency (CISA) és az NSA közös publikációban adott tanácsokat a kritikus infrastruktúrák OT üzemeltetői számára.

A tanácsok között szerepel az OT/ICS rendszerekre és berendezésekre vonatkozó incidenskezelési és működésfolytonossági tervek készítése, ide értve az adatok (nem utolsósorban a helyes konfigurációs beállítások) rendszeres mentését és a mentések tesztelését, az incidenskezelési tervek kidolgozását, tesztelését és rendszeres felülvizsgálatát, valamint az OT hálózatban végzett monitoring tevékenységet a potenciális fenyegetések mielőbbi felismerése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr3816207152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása