Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonsági konferenciák a COViD-19 árnyékában

2020. október 24. - icscybersec

A jelenlegi járványhelyzet az ICS biztonsági konferenciákra is nagyon komolyan rányomja a bélyegét. A héten az éves ICS Cyber Security Conference nevű rendezvényt tartották teljesen virtuális formában, szemben az eddig, tizensok éves hagyományokkal. Eddig szinte minden évben Atlanta volt a konferencia helyszíne.

Figyelembe véve, hogy a virtuális forma alternatívája a konferencia elmaradása volt, így végső soron jó volt ez a virtuális forma (a konferencia keretét adó rendszer szerintem egészen jól sikerült), de azért a hagyományos konferencia szerintem minden szempontból jobb megoldás - amikor ez utóbbira lehetőség nyílik.

A virtuális forma miatt érezhetően kevesebb volt az előadás és a kiállító is, de összességében ez sem volt igazán meglepő. Ami meglepő volt, az (a szintén a hagyományokkal szemben nem az első, hanem az utolsó napon) megrendezett workshop-nap volt. Én ezen a napon az ICS Red Team Blue Team workshop-on vettem részt, ami egy meglepően jó (és hosszú, közel 9 órás) program volt a ThreatGen munkatársainak vezetésével.

Összességében nem volt rossz az idei 4 nap, de azért erősen remélem, hogy jövőre már visszatérhetünk a normális konferenciák világába.

Különösen azért, mert az ICS biztonsági világ egy másik, nyugodtan ikonikusnak nevezhető rendezvénye, az S4X21 konferenciával kapcsolatban épp a napokban jelentette be a szervező Dale Peterson, hogy a járvány miatt 2021. januárban nem fogják megrendezni a floridai South Beach-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2716255768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása