Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Ipari végpontvédelmi megoldásban erősít a Siemens

2020. augusztus 01. - icscybersec

Az ipari automatizálási szektor egyik óriásaként a Siemens-re mindig is kiemelt figyelem fordult és fordul ma is az ICS kiberbiztonság területén is, ezért említésre méltó a hír, hogy a Siemens és a gépi tanulásra alapozott végpontvédelmi megoldásokat fejlesztő SparkCognition együttműködési megállapodást kötöttek.

Míg a megoldás pozitívuma, hogy támogatja az olyan, régóta semmilyen gyártói támogatással nem rendelkező (de különböző iparágak által ennek ellenére még mindig széles körben használt) operációs rendszereket, mint a Windows 2000/2003/XP, én némiképp szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy vajon hány, ilyen végzetesen elavult szoftveres környezetekben futó ICS rendszer esetén fogják használni ezeket a megoldásokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr5515987038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása