Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonsági karanténnapló

Blog-sorozatot indított a Com-Forth

2020. május 30. - icscybersec

Április elején indított blog-sorozatot a Com-Forth ügyvezetője, Bóna Péter a cég weboldalán. A Com-Forth azon kevés hazai, ipari automatizálással foglalkozó cégek egyike, akik már nyilvánosan is beszélnek az ICS kiberbiztonság kérdéséről (még tavaly októberben én is írtam egy, a témában tartott rendezvényükről), amit mindenképp örvendetes dolognak tartok, mert bár lassan nő azoknak a cégeknek és szakembereknek a száma itthon, akik felismerik az ICS kiberbiztonság témájának fontosságát, még mindig csak kicsivel jobb a helyzet, mint amikor 2015. végén elindítottam ezt a blogot.

A Com-Fort blog-sorozatában áprilisban négy poszt jelent meg, az első a "velem ez nem történhet meg"-gondolkodást veszi górcső alá a COViD-járvány és az ICS biztonság hasonlóságai mentén, a második rész a termelésirányításban használt rendszerek biztonságát érinti Hóringer Tamás. A harmadik részben Kocsis Tamás az ICS biztonsággal kapcsolatos a szemléletváltás fontosságát emeli ki, míg a negyedik (és mostanáig utolsó) részben a COViD-19 okozta változások ICS biztonságra gyakorolt hatásairól és az olyan, méltatlanul elhanyagolt területekről ír, mint például az incidenskezelési tervek kidolgozása.

A Com-Forth blogbejegyzéseit itt lehet olvasni: https://blog.comforth.hu/topic/ics-kiberbiztons%C3%A1g

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr6015657918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása