Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Kibertámadások ipari cégek ellen

2019. augusztus 10. - icscybersec

A Reuters cikke szerint számos, különböző ipari szektorokban tevékenykedő cég (többek között a Siemens-et, a Bayer-t, a BASF-et, a Henkelt, a Roche-t, a Sumitomo-t, a Shin-Etsu-t nevesítették) szenvedett el kibertámadásokat az utóbbi időben. A támadásokat vizsgáló szakértők a támadásokhoz a Winnti malware-t használták és bizonyos, feltételezések szerint kínai állami háttérrel rendelkező APT-csoportok állhatnak mögöttük.

Bár ezek a támadások minden jel szerint az érintett cégek adatainak ellopását célozhatták, felmerül a kérdés, hogy ha egyes államok támogatását bíró támadói csoportok ilyen félelmetes erőforrásokkal és hatékonysággal képesek az ipari kémkedésre és adatlopásra a saját gazdaságuk/iparuk fejlesztése érdekében, mikor jön el az a pont, amikor már nem csak az üzleti és technológiai titkokat akarják kibertámadásokkal megszerezni, hanem a konkurenciát hátrányos helyzetbe hozni vagy ellehetetleníteni?

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr1614981878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása