Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Orosz kapcsolatot talált a FireEye a Triton/TriSIS malware-támadás mögött

2019. január 05. - icscybersec

Kicsit több, mint egy éve láttak napvilágot az eddigi egyik leginkább aggasztó, ICS rendszer elleni kibertámadás részletei (én itt írtam a Triton/TriSIS névre keresztelt malware-ről), októberben (talán nem tévedek nagyot, ha azt feltételezem, hogy legalábbis részben az ICS Cybersecurity Conference-re időzítve) számolt be a FireEye a támadás további elemzése során feltárt részletekről, amelyek alapján a támadást az orosz állami Központi Kémiai és Mechanikai Tudományos Intézettel (Central Scientific Research Institute of Chemistry and Mechanics, CNIIHM vagy oroszul ЦНИИХМ) hozták kapcsolatba.

A FireEye részletes elemzését és (az általuk valószínűtlennek nevezett alternatív magyarázatot) a FireEye blogján lehet megtalálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7714486664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása