Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Kibertámadás ért egy olasz olajipari szolgáltatót

2018. december 15. - icscybersec

Kedden látott napvilágot a hír, hogy a Saipem nevű olasz, olaj- és gázipari szolgáltató vállalat rendszereit támadás érte. A részletek egyelőre ködösek, nem lehet tudni, hogy zsarolóvírus- vagy más jellegű támadás történt-e. A támadás leginkább a cég Közel-keleti országokban üzemelő szervereit érte, ide értve Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emirátusokat és Kuvaitot.

A Saipem a világ egyik vezető vállalati olaj- és gázkitermelésekhez használt fúróberendezések és kapcsolódó szolgáltatások terén.

A CyberX egyik ICS biztonsági alelnöke szerint, bár bizonyítékok ezúttal sem állnak rendelkezésre, sejteni lehet, hogy a támadás mögött ugyanazok állhatnak, akik 2012-ben és 2016-ban a Saudi Aramco elleni támadást végrehajtották, mert a Saipem egyik legnagyobb ügyfele a szaúdi olajcég.

Néhány forrás a hírrel kapcsolatban:

SecurityWeek
SecurityAffairs
CyberX

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2414483730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása