Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

NIST útmutató vezeték nélküli hálózatokon kommunikáló infúziós rendszerekhez

2018. október 27. - icscybersec

Az elmúlt néhány évben egyre jobban felgyorsult az IT hálózatokra, egyre gyakrabban vezeték nélküli hálózatokra csatlakoztatott orvosi eszközök terjedése és ezzel párhuzamosan nő az ilyen orvosi rendszerekben felfedezett sérülékenységek száma is.

A probléma súlyát és méretét mutatja a legújabb fejlemény is, hogy megjelent az NIST SP 1800-8-as sorszámú kiadványa, ami kifejezetten a vezeték nélküli hálózatokra csatlakozó infúziós rendszerek biztonsági beállításaira tesz ajánlásokat.

Az új NIST SP az IT rendszerek esetén széles körben használt, szintén az NIST által kiadott SP 800-53 és az ISO/IEC 27001:2013 mellett az egészségügyi szektor által használt IEC/TR 80001-2-2 és a HIPPA biztonsági szabályaival is számos ponton kapcsolódik, így azok számára, akik alkalmazni fogják az NIST új dokumentumát, nem szükséges teljesen a nulláról indulniuk.

Az NIST SP 1800-8 itt érhető el: https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.1800-8.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr5814204123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása