Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

A fejlődő országokban nő leginkább az ICS rendszerek elleni támadások száma

Megjelent a Kaspersky elemzése a 2018 első félévében történt, ICS rendszerek elleni támadásokról

2018. szeptember 22. - icscybersec

A Kaspersky Lab, az egyik legjelentősebb IT biztonsági cég, akik kiemelten foglalkoznak az ICS rendszerek biztonságával, nemrég megjelentette legújabb jelentését, amiben a 2018 első félévben történt, ICS rendszereket célzó támadásokat elemezte. Az összefoglaló mögött, amennyire tudom, a termékeiket használó ügyfelektől kapott adatokra épülnek, így az, hogy az USA-ban és egyes EU-tagállamokban (így Magyarországon is) már a nem ajánlott vagy egyenesen tiltott szoftverek listáján találhatóak a Kaspersky termékek, torzíthatnak a statisztikákon.

A Kaspersky adatai alapján legnagyobb mértékben ázsiai, Latin-amerikai és Észak-afrikai ICS rendszereket ért támadás 2018 első félévében. Ezek a támadások az esetek legnagyobb részében nem célzott támadásnak, hanem véletlenszerűnek tekinthetőek, amiket 2800 különböző malware-családba tartozó malware-ek okoztak. A támadások száma a legmagasabb Vietnamban, Algériában és Marokkóban volt, a legalacsonyabb pedig Dániában, Írországban és Svájcban.

A támadások leggyakoribb csatornája még mindig az Internet (az összes támadás 27%-a köthető az Internethez illetve webes szolgáltatásokhoz), 8,4%-uknál volt szerepük különböző adathordozóknak és 3,8%-ban játszott szerepet az e-mail.

A Kaspersky teljes elemzése itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2914243967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása