Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Kibertámadás egy ukrán víztisztító alállomás ellen

2018. július 14. - icscybersec

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) a héten tett közzé adatokat arról, hogy VPNFilter malware-t felhasználva támadást intéztek Dnyepropetrovszk közelében található Auly-i víztisztító alállomás ellen. A hírek szerint a támadók hozzáfértek a folyamatirányító és az SIS (safety) rendszerekhez is, de az SBU gyorsan észlelte a támadást és képesek voltak elhárítani azt.

Ezeknek a híreknek a tükrében már kevésbé meglepő az az információ, hogy miért keresett egy SOHO-eszközöket célzó malware Modbus/TCP protokollt a hálózati forgalmakban.

Az incidensről egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, meglepő módon az Index.hu hírportál ebben az esetben előbb hozta le a hírt, mint a szakmai hírportálok világszerte.

Amint újabb részletek kerülnek nyilvánosságra, frissíteni fogom a posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr6514111941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása