Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Fejlesztések az energiaszektor kiberbiztonságában

Kiberbiztonsági hivatalt állít fel a Department of Energy és komoly biztonsági beruházások az Ukrenergo-nál

2018. április 21. - icscybersec

Február közepén jelentette be az amerikai energiaügyi minisztérium (Department of Energy, DoE), hogy egy új hivatalt állít fel CESER nevén, aminek a feladata az amerikai energiaszektor kiberbiztonsági helyzetének javítása lesz. A tervek szerint az új hivatalt egy helyettes államtitkári rangú tisztviselő fogja vezetni, első költségvetése pedig közel 100 millió amerikai dollár lesz.

Szintén még februári döntés volt, hogy az ukrán villamosenergia-ipari rendszerirányító, az Ukrenergo 20 millió amerikai dolláros fejlesztéseket hajt végre az új biztonsági koncepciójuk megvalósításával kapcsolatban.

2016 decemberében az Ukrenergo volt a célpontja a második nagyobb ukrán villamosenergia rendszer elleni kiberbtámadásnak, ami jelentős üzemzavart okozott a Kijev környéki áramellátásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr9213688472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása