Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

RUSCADASEC

Független, nonprofit kezdeményezés orosz ICS/SCADA kiberbiztonsági szakértőknek

2018. április 07. - icscybersec

Néhány hete, nem sokkal a Lighthouse Laboratoy kínai ICS-CERT utána találtam rá a RUSCADASEC oldalára, ami hat orosz biztonsági szakértő (Anton Shipulin, Daniil Tameev, Vadim Podolny, Ilya Karpov, Evgeny Druzhinin és Boris Savkov) kezdeményezése egy orosz nyelvű ICS-SCADA szakmai közösség felépítésére.

Céljaik között egyebek mellett az ipari automatizálás területén dolgozó szakemberek biztonságtudatossági és szakmai szintjének fejlesztését, a szakértők és szervezetek közötti kapcsolatépítést emelik ki.

Néhány további részletet a weboldalunkon lehet olvasni: https://www.ruscadasec.ru/

Az utóbbi időben egyre-másra lehet látni, hogy világ egyes fejlett ipari országaiban a kritikus infrastruktúrákkal foglalkozó szakemberek kapcsolatépítésének és biztonságtudatosságának fejlesztésével kapcsolatos képzésének feladatait az állami szervek/hatóságok helyett alulról szerveződő kezdeményezések és maroknyi tenni akaró szakmabeli vállalja fel. Ha nem akarjuk, hogy a magyar kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága a jelenleginél jobban lemaradjon a szakmai fősodortól, lehet hogy nekünk is ezt kéne tennünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr2613669436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása