Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS biztonsági konferenciák II

Cyber & SCADA Security for Power and Utilities Industry

2018. március 17. - icscybersec

Ezt a konferenciát először 2014-ben rendezte meg Berlinben a Prospero Events Group. Rögtön az első évben én is részt vettem rajta, számomra egy kicsit meglepő volt, hogy (várakozásaimmal ellentétben) viszonylag kevesen, mintegy 30-40-en voltunk résztvevői a konferenciának - és ebbe már az előadókat is beleszámoltam.

Az előadások jellemzően jól visszaadják az ICS kiberbiztonsági szakma aktuális kérdéseit és kihívásait, az azonban számomra valahol hiányérzetet okoz, hogy az elmúlt 4 évben (2017-ben immár negyedszer rendezték meg ezt a konferenciát, első alkalommal Berlin helyett Amsterdamban) túlnyomó többségében ugyanazok a főleg európai előadók tartanak prezentációkat. Én nagyon hiányolom azt, hogy amerikai és/vagy ázsiai előadók is tartsanak prezentációkat azoknak az európai kollégáknak, akiknek nincs lehetőségük az USA-ba utazni és ott is információkat gyűjteni a témában.

A másik, számomra negatív szempont a rendezvény részvételi díja, a három napos konferenciáért közel 3000 Eurót kellett fizetni, amikor legutóbb néztem.

Ettől függetlenül maga a konferencia szakmailag nagyon jó és Közép- illetve Nyugat-Európában nem nagyon van hasonló, ICS kiberbiztonságra fókuszáló konferencia, így aki teheti, annak mindenképp azt javaslom, hogy legalább egyszer vegyen részt rajta.

A konferencia weboldala itt található: http://www.prosperoevents.com/upcoming-events/item/340-4th-cyber-scada-security-for-utilities-and-power-sector-2017

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr413682174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása