Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Egyre nő az Interneten elérhető ICS rendszerek száma

2018. február 24. - icscybersec

Évek óta lehet hallani ICS biztonsági szakértőktől (és én is többször írtam már a blogon), hogy az ICS rendszerek kiberbiztonságának első és leginkább hatékony eleme, ha nem tesszük elérhetővé az ipari rendszereket az Internetről, ennek ellenére évről-évre nő az Interneten található ICS rendszerek száma.

Néhány hete a Positive Technologies munkatársai publikálták annak a 2017-ben végzett kutatásuknak az eredményét, aminek keretében több, mint 175.000 Internetre csatlakoztatott ICS rendszert találtak Shodan, Censys és Google keresésekkel.

Protokollok szerinti bontásban a legtöbb Internetről elérhető ICS rendszer HTTP protokollon volt elérhető, ezt követték a Fox épületautomatizálási protokollt és a Honeywell Niagara keretrendszerét használó rendszerek, az Ethernet/IP (ebben az esetben az IP Industrial Protocol-t jelöl), a BACnet és a Lantronix Discovery Protocol-t használó rendszerek.

Gyártók szerint nézve a legtöbb Interneten elérhető eszközt a Honeywell gyártotta , majd a Lantronix, az SMA, a Beck IPC, a Siemens és a Rockwell Automation rendszerei jöttek sorban.

A Positive Technologies publikációja itt érhető el: https://www.ptsecurity.com/upload/corporate/ww-en/analytics/ICS-Security-2017-eng.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7113643684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása