Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Triton/TriSIS - hol van a hiányzó darab a kirakóból?

2018. február 03. - icscybersec

Tavaly decemberben elég nagy port kavart ICS biztonsági körökben a hír, hogy egy meg nem nevezett Közel-keleti országban egy olyan ICS malware-t fedeztek fel, ami a Schneider Electric Triconex SIS rendszerét fertőzte meg. Ezt volt az ICS malware-ek sorában az első olyan kártevő, ami kifejezetten SIS rendszer ellen készült.

A hét elején egy nagyon érdekes kérdéseket feszegető blogposzt jelent meg a SANS Industrial Control Systems Security Blogon.

A legnyilvánvalóbb kérdés továbbra is az, hogy vajon miért az SIS rendszert vették célba a támadók? Amennyire a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján meg lehet ítélni, ennek a támadásnak csak kétféle célja lehetett:

1. Az SIS által felügyelt folyamatok teljes leállítása
2. A biztonsági leállítási folyamatok akadályozása, szabotálása

Az igazán érdekes kérdés pedig az: hol van a Triton/TriSIS DCS-t, a létesítmény vezérlő rendszerét célzó párja?

További részleteket és a blogbejegyzéshez hasonlóan érdekes hozzászólásokat a fent hivatkozott bejegyzésben lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr8513625106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása