Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Mobilos ICS alkalmazások sérülékenységeit vizsgálták

2018. január 27. - icscybersec

Az IOActive nevű kiberbiztonsági cég munkatársai nemrég egy új tanulmányukat tették elérhetővé, amiben a különböző gyártók mobil eszközökre, tabletekre és okostelefonokra írt ICS alkalmazásainak sérülékenységeit vizsgálták.

Az ICS kiberbiztonsági szakemberek elég gyakran síkra szállnak amellett, hogy az ICS rendszerek ne jelenjenek meg az Interneten, ennek ellenére a nevesebb gyártók (és minden bizonnyal a kevésbé ismertek is) szoftverek minden gond nélkül elérhetőek a nagyobb alkalmazás-áruházakban.

A kutatás során az IOActive munkatársai a 34 legnépszerűbb Android-ra elérhető alkalmazásban nem kevesebb, mint 147 különböző sérülékenységet azonosítottak. Ha abból indulunk ki, hogy a tavalyi évben itt a blogon egész évben alig háromszor ennyi ICS sérülékenységről írtam (és ahogy néhány hete a statisztikákat néztem, már ez a szám is egy nagyon erős, több, mint 150%-os növekedés után lett ennyi), akkor a 147 mobilos ICS alkalmazás sérülékenység egy hihetetlenül magas szám.

A teljes tanulmány elérhető az IOActive blogján: http://blog.ioactive.com/2018/01/scada-and-mobile-security-in-iot-era.html

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr613580813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása