Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Medigate - tűzfalak egészségügyi rendszerek védelmére

2017. november 18. - icscybersec

Az ipari környezetekbe szánt (szakszóval ruggedized) tűzfalak ma már egyáltalán nem számítanak rendkívülinek, több gyártó is specializálódott az ilyen, a szerverterminél jóval durvább fizikai körülmények között is működőképes tűzfalak gyártására. Az utóbbi néhány évben az ICS rendszerek biztonsága mellett egyre gyakrabban merült fel az egészségügyben használt rendszerekkel kapcsolatban IT biztonsági kérdés és sorban jelennek meg az ilyen rendszerek sérülékenységi információi is.

Az egészségügyben használt rendszerek rendelkezésre állási mutatóinak és a patch-elhetőség, valamint életciklus tekintetében igen sok hasonlóságot mutatnak az ICS rendszerekkel, ami hasonlóan nagy kockázatot jelentenek, azonban az emberélet ezeknél a rendszereknél még az ICS világban megszokottnál is közvetlenebb veszélyben lehet - ráadásul az egészségügyi adatok a személyes adatok között is kiemelten védendőnek számítanak, ami miatt ezekre a rendszerekre a GDPR, az EU adatvédelmi jogszabálya is sokkal közvetlenebb hatást fog gyakorolni, mint az átlagos ICS rendszerekre.

Egy izraeli startup most ebben az új szegmensben látta meg az üzleti lehetőséget és a héten bejelentette a kifejezetten egészségügyi környezetekbe, az egészségügyi elektronikus adatbázisok, orvosi eszközöket vezérlő szerverek illetve egyéb, vállalati IT rendszerek és adott esetben az Internet közé tervezett, "orvosi tűzfalnak" nevezett termékeit.

A bejelentés szerint a Medigate megoldása korlátozott számban egyes erre kiválasztott szervezetek számára már elérhető, szabadon megvásárolható pedig 2018 év közepétől lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr6813279289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása