Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Egy év egy nap börtönbüntetés ICS rendszerek elleni támadásért

2017. július 08. - icscybersec

Az amerikai igazságügyi minisztérium (Department of Justice, DoJ) közleménye nyomán több helyen is lehozták a hírt, hogy egy Adam Flanagan nevű pennsylvaniai férfit egy év egy nap börtönbüntetésre ítéltek, mert a bíróság szerint bizonyíthatóan károkat okozott több keleti parti viziközmű szolgáltató rendszerében. Flanagan 2007 és 2013 között egy okosmérőkat gyártó cégnél dolgozott, többek között a főként viziközmű vállalatok által alkalmazott Tower Gateway Basestations (TGB) nevű eszközök telepítéséért volt felelős, majd amikor 2013 novemberében egyelőre ismeretlen okok miatt elbocsátották a munkahelyéről, úgy döntött, hogy azzal fogja büntetni a vállalatot, hogy leállít több TGB-t, ezzel megbénítva a viziközmű vállalatok hálózatait és több TGB-n megváltoztatta a jelszavakat is, trágár kifejezéseket használva új jelszónak. Az érintett közműcégeknek vissza kellett állniuk a régi megoldásra és mérőóra-leolvasókat kell kiküldeniük az ügyfelekhez.

Legjobb tudomásom szerint ez az első olyan eset, amikor egy elkövetőre rábizonyítják egy ipari rendszer elleni támadás végrehajtását és letöltendő börtönbüntetésre ítélik.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7912632999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása