Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

SCADA Strangelove prezentáció kínai ICS rendszerek elleni támadásokról

2016. augusztus 27. - icscybersec

Kína napi szinten szerepel a különböző kiberbiztonsággal kapcsolatos hírekben (bár az utóbbi időben az orosz és amerikai, egyes feltételezések szerint állami háttérrel rendelkező csapatok jóval komolyabb figyelmet kapnak), de többnyire inkább a támadókat feltételezik kínainak és sokkal ritkábban a célpontokat azonosítják Kínában.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a kínai kritikus infrastruktúra informamatikai rendszereit nem támadnák hasonló volumennel, mint az európai vagy Észak-amerikai hasonló rendszereket, legfeljebb erről ritkán vagy szinte egyáltalán nem jutnak el hírek a Nagy Kínai Tűzfal túloldaláról.

Itt a blogon már többször hivatkoztam az orosz kutatók által alapított SCADA Strangelove csapat munkáit és publikációit, legutóbbi blogbejegyzésükben egy igen érdekes, kínai fenyegetéselemzéssel kapcsolatos prezentációjukat tették elérhetővé, aminek egy része (a 19. diától) a kínai ICS rendszerek biztonságával foglalkozik.

A prezentáció itt érhető el: http://scadastrangelove.blogspot.hu/2016/08/greater-china-cyber-threat-landscape.html

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr611652226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása