Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Videók az S4x16 Europe-ról III

ICS biztonság nukleáris erőművekben

2016. június 25. - icscybersec

A sorozat harmadik részében Ralph Langner előadását ajánlom, aki egyedülálló példákon mutatja be a nukleáris erőművek elleni kiber-fizikai támadások lehetséges módjait és hatásait. Milyen lenne egy, a reaktor hűtővízét biztosító szivattyúk irányítórendszere elleni támadás? Mire lenne szükségük a támadóknak egy ilyen művelet végrehajtásához és milyen eszközök állnak rendelkezésére az erőmű munkatársainak, hogy megvédjék a létesítmény ICS rendszereit? Előadásában Ralph bemutatja azt a három lépéses folyamatot, ami nem csak a támadók, de az erőmű biztonsági szakemberei is hasznosnak találhatnak.

Az előadásról készült videófelvétel itt érhető el: http://www.digitalbond.com/blog/2016/06/16/s4x16-video-langners-critical-penetration-analysis-in-nuclear-power/

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr368818758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása