Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Videók az S4x16 Europe-ról II

Irongate ICS malware előadás

2016. június 18. - icscybersec

Az elmúlt hetek egyik nagy port kavart híre volt a FireEye publikációja, amit egy újonnan felfedezett, a feltételezések szerint proof-of-concept ICS malware-családról írtak és amit Irongate-nek neveztek el. A Bécsben 2016. június 8-10. között tartott S4xEurope konferencián tartott előadás sok újdonságot nem tartalmazott, inkább a már ismert tényeket próbálta a megfelelő összefüggésekben bemutatni és részletesebben összehasonlítani az Irongate-et a Stuxnet-tel.

Felmerült a lehetősége annak is, hogy az Irongate egy egyetemi diplomamunka eredménye lenne (ezt én személy szerint kétlem, az eddig információk alapján olyan funkciókkal rendelkezik és olyan ötletek mentén fejlesztették, hogy kevéssé valószínű, hogy ez egyetlen ember munkája lenne, azonban) ha ez így van, remélhetőleg rövidesen lehet további részleteket hallani a malware-ről és a fejlesztéséről is.

A 35 perces videó itt érhető el: https://youtu.be/sWWpYNyEwPY

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr298815278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása