Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS Secure: CheckPoint-IBM összefogás fejlettebb ICS biztonsági eszközök létrehozására

2016. május 28. - icscybersec

Nem újdonság (én is írtam már róla), hogy az általános IT biztonsági termékek nem vagy csak nehézkesen használhatóak ipari környezetekben. Itt nem csak az ipari környezetekre jellemző mostoha fizikai körülményekre kell gondolni (bár vitathatatlan, hogy bizonyos iparágakban olyan szélsőséges fizikai körülményeket kell kiállniuk informatikai eszközöknek, amik speciális kialakítást igényelnek), hanem arra, hogy az ICS rendszerek működése sok esetben nagyon különbözik a vállalati IT rendszerek működésétől.

Ezt látszik felismerni az IT biztonsági piac két meghatározó szereplője, a CheckPoint és az IBM, akik együtt alkották meg legújabb terméküket ICS Secure néven. Erről szól az IBM által vezetett Securiy Intelligence blog legújabb bejegyzése.

Azt még nem látom, hogy ez a termék mennyire lesz használható és hatékony, az azonban mindenképp örvendetes, hogy egyre több biztonsági fejlesztő cég ismeri fel, hogy az ipari rendszerek biztonságára komolyabb figyelmet kell fordítani, mint ahogy azt eddig tették.

A Secuirty Intelligence blogbejegyzésének végén elérhető az X-Force (az IBM kiberbiztonsági kutatócsoportja) által írt 22 oldalas publikáció az ipari folyamatirányító rendszerek biztonságáról. Ez az összefoglaló nagyon jól bemutatja, hogyan változott az ICS rendszerek világa az elmúlt évtizedekben és milyen új kockázati tényezők jelentek meg az ipari rendszerek egyre nagyobb fokú digitalizálása nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr18747058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása