Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

ICS sérülékenységek XVIII

ABB Panel Builder 800 DLL Hijacking sérülékenység

2016. március 20. - icscybersec

Az ICS-CERT március 17-i bejelentése szerint az ABB Panel Builder 800 termékének 5.1-es verziójában Ivan Sanchez, a Nullcode Team munkatársa DLL hijacking sérülékenységet fedezett fel.

A hibát kihasználva egy támadó tetszőleges kódot illeszhet be és futtathat a sérülékeny rendszereken. A hiba alapja a nem megfelelő DLL-hívás alkalmazása, abban az esetben, amikor egy alkalmzás teljes elérési út nélkül hivatkozik egy DLL-re, a Windows számos helyen kezdi keresni a DLL-t.

A gyártó a Panel Builder 6.0-ás verziójára történő frissítést javasolja javításként. Amennyiben erre nincs lehetőség, az 5.1-es verzióban workaround-ként el kell távolítani a szoftver .pba kiterjesztű fájlokhoz történt társítását, ami a hibát ugyan nem szünteti meg, de képes blokkolni az ismert támadási vektorokat.

További részleteket és a szokásos, általános ICS biztonsági tanácsokat az ICS-CERT bejelentése tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr518506178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása