Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Egyetemi verseny, aminek célja a villamosenergia-rendszer megvédésére

2016. március 01. - icscybersec

Az iowai egyetemen első alkalommal rendezték meg azt a versenyt, ahol házigazda Iowai Állami Egyetem (Iowa State University, ISU) csapata mellett 14 egyetemi és főiskolai csapat tagjai próbálták megvédeni szimulált városaik villamosenergia-rendszereit.

Az ISU-n már évtizedes hagyománya van a kiberbiztonsági versenyeknek, azonban ez volt az első olyan rendezés, amikor az átlagos feladatok (weboldalak, bejelentkezési adatok, bankkártya adatok) megvédése mellett a vízvezeték és villamosenergia-rendszer fizikai infrastruktúráját is meg kellett védeniük.

A versenyről további részleteket az Ames Tribune cikkében lehet olvasni.

Nem olyan régen volt hír, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kiber-fizikai képzést fog indítani a CrySys Lab és a Siemens együttműködésében, úgy gondolom, az illetékeseknek el kéne gondolkodni egy hasonló, magyar (vagy akár régiós) egyetemek csapatait próbára tevő verseny szervezésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr678430668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása