Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Ismertebb ICS-fejlesztő cégek III

2016. február 06. - icscybersec

Az ismertebb ICS/SCADA-fejlesztő cégeket ismertető sorozat harmadik (és egyelőre utolsó) részében a Belden, a Beckwith Electric, a Rockwell Automation, az ABB, a Honeywell Process Solutions, a GE, a Prolan és a SCADASys rövid bemutatása következik.

Belden

A Belden ipari hálózati és kommunikációs termékeket gyárt számos piacra dolgozó ügyfélkörének. A Belden termékei négy nagy termékköre oszthatóak, ipari hálózati interfész megoldások, ipari IT megoldások, nagyvállalati hálózati interfész megoldások és rádióhullámokkal működő megoldások.
A Belden interfész üzletága réz, üvegszálas és koaxiális megoldások, valamint üvegszálas és réz interfészek széles körét gyártja nagyvállalati és ipari ügyfelei számára.
A Belden hálózati üzletága intelligens vezetékes és vezeték nélküli termékeket gyárt, ide értve az ipari Ethernet switch-eket és kapcsolódó eszközöket, üvegszálas interfészeket és média konvertereket, amelyekkel például a terepi eszközöket lehet nagy távolságon áthidalni.

Beckwith Electric

A Beckwith Electric az iparban működő vállalatok számára gyárt szabályozó és védelmi berendezéseket, kondenzátorokat és vezérlő eszközöket és biztosít egyedi szolgálatásokat és megoldásokat. Ügyfeleik közé tartoznak villamosenergia szektorban működő vállalatok (erőművek, átviteli hálózatok és elosztó cégek) és alternatív energiatermeléssel foglalkozó cégek.

Rockwell Automation

A Rockwell Automation egy milwaukee-i (Amerikai Egyesült Államok) székhelyű vállalat, ami ipari automatizálás megoldásokat gyárt. Portfoliójukban megtalálhatóak vezérlőrendszerek, ipari folyamatirányító komponensek, információs szoftverek, motorvezérlő berendezések, érzékelő berendezések, hálózati és biztonsági technológiák, valamint ipari biztonsági megoldások.

ABB

Az ABB (ASEA Brown Boveri) egy zürichi központú multinacionális vállalt, amelynek fő profilja a robotika, energia és automatizálás-technológia. Az ABB-nek számos divíziója van, a mi szempontunkból a fontosabbak az diszkrét automatizálás és mozgás divíziója, a kisfeszültségű termékek divíziója, a villamosenergia-rendszerek divíziója és a folyamatautomatizálási divízió.

Ügyfeleik között szinte minden iparágból találhatóak vállalatok a világ minden részén, így Magyarországon is hangsúlyos a jelenlétük.

Honeywell Process Solutions

A Honeywell Process Solutions (röviden Honeywell) egy Amerikai Egyesült államokbeli központú multinacionális vállalat, amely számos szektor számára gyárt ipari folyamatirányító és SCADA rendszereket és berendezéseket. A Honeywell fő üzleti egységei a repüléstechnikai, az automatizálási és szabályozástechnikai, a gépjármű technológiai és a speciális anyagok üzleti egységei.
A Honeywell Magyarországon az 1960-as évek óta van jelen.

General Electric

A General Electric a világ egyik legnagyobb konglomerátuma, amelyhez több olyan vállalat is tartozik (többek között a GE Automation, GE Measurement, GE Transportation, stb.), ezeken keresztül pedig az összes jelentős iparágban jelen vannak folyamatirányító rendszereikkel, berendezéseikkel és szolgálatásaikkal.

Prolan

A Prolan Irányítástechnika Zrt-t 1990-ben Kft-ként alapították, majd 1998-ban alakult át a ma is működő részvénytársasági formába. A Prolan cégcsoporthoz ma a Prolan Elektronikai Gyár Kft., a Prolan Smart Energy Rendszerház Kft., a Prolan Africa Ltd., a Thales RSS Kft. és a Vasútvill Kft. tartozik többségi vagy kisebbségi tulajdonrészben, ezeken kívül a cég egy németországi kirendeltséggel is rendelkezik. A Prolan Zrt. folyamatautomatizálási rendszerekkel kapcsolatos tevékenységeit három üzletágba szervezte, ezek az Energiamenedzsment, az Energetikai és a Vasút-automatizálási üzletágak.

SCADASys

A SCADASys egy magyar hátterű kisvállalat, amit 1996-ban alapítottak. Fő tevékenységi területük a rendszerintegrálás, de foglalkoznak folyamat felügyeleti szoftver rendszerek fejlesztésével is. Legismertebb termékük a D-mon SCADA szoftver rendszer, amelyet számos iparágban (villamosipar, vegyipar, olajipar, víz és szennyvízkezelés, gyártás, épületfelügyelet) használják. Ügyfélkörükben magyar vállalatok mellett Kelet-európai (orosz, ukrán, bolgár) cégek is megtalálhatóak.

Ezzel a két, hazai hátterű ICS/SCADA-fejlesztő céggel ér véget a három részes sorozat, azonban később, ha indokolt lesz, elképzelhető, hogy lesz folytatása az ICS/SCADA fejlesztésekben érdekelt vállalatokat bemutató blog-posztoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr208149640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása