Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Ismertebb ICS-fejlesztő cégek II

2016. január 30. - icscybersec

Az ismertebb ICS/SCADA-fejlesztő cégeket ismertető sorozat második részében a Siemens, az Innominate, az Endress+Hauser, az OSIsoft, az Eaton's Cooper Power Systems, a Wind River és a GarrettCom ismertetésével folytatom.

Siemens

A Siemens az egyik legnagyobb név az ICS/SCADA-fejlesztők között, az ipari rendszerek széles palettáját lefedik temérkeikkel, a legismertebbek ezek közül a WinCC Simatic <<<mi is ez a termékcsalád pontosan?>>>, a RuggedCom ipari hálózati eszközök. Maga a SCADA kifejezés is szigorúan véve egy Siemens termék neve, azonban ma már a legtöbb ipari folyamatirányító és adatgyűjtő rendszerre SCADA-ként hivatkoznak.
A Siemens ipari rendszerei szinte minden szektorban és iparágban megtalálhatóak, az energiaszektortól az egészségügyön és a szállítmányozáson át a tömegközlekedésig.

Innominate

Az Innominate Security Technologies AG egy németországi vállalat, amely ipari környezetben használt hálózati eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az Innominate legfontosabb termékvonalát az ipari hálózatok és távoli, Interneten keresztüli távoli hozzáférések biztonságát garantáló megoldások adják, amiket összefoglalóan mGuard-nak neveznek. az mGuard termékeket OEM-partneken és az Innominate nemzetközi hálózatán keresztül lehet elérni.  Jellemző termékek? Iparágak?

Endress+Hauser

Az Endress+Hauser központjai Németországban és Svájcban találhatóak, irodái és fejlesztési központjai pedig világszerte mintegy 200 helyen vannak. Fő tevékenységi körük ipari környezetben és folyamat-automatizálásban használt eszközök gyártása, amelyek áramlási, sűrűségi, nyomás és hőmérséklet-méréseket végeznek. Ezeken kívül olyan analitikai berendezéseket is, amiket a vízek minőségének ellenőrzésében szoktak használni.

Az Endress+Hauser leányvállalatával 2001 óta van jelen Magyarországon.

OSIsoft

Az OSIsoft 1980 óta van jelen PI System nevű, valósidejű adatokat gyűjtő és tároló infrastruktúra-megoldásával az ipari rendszereket gyártó cégek piacán. Ügyfeleik között egyaránt megtalálhatók olaj és gázipari cégek, vegyipari és petrolkémiai vállalatok, bányák és kohászati cégek, közmű vállalatok és sok más iparágban működő szervezetek.

Eaton's Cooper Power Systems

Az Eaton's Cooper Power Systems a Cooper Industries egyik leányvállalata. Fő profilja a közép és nagyfeszültségű villamosenergia-ipari átviteli berendezések és megoldások szállítása közművállalatok és egyéb ipari felhasználók számára. Portfoliójukban ugyancsak megtalálhatóak a különböző "okos" eszközök, sok egyéb mellett feszültségszabályozók és okosszenzorok.

Wind River

A Wind River az Intel egyik leányvállalata, olyan beágyazott szoftverek fejlesztője és szállítója, amelyek ipari szoftvermegoldásokat, szimulációs technológiát, fejlesztő eszközöket és köztes réteg megoldást (middleware) egyaránt tartalmaznak. A Wind River fejlesztéseit az intelligens rendszerekhez szükséges middleware megoldásokra koncentrál, ezeket a termékeit számos iparágban használják, többek között katonai és autóipari cégek mellett az energiaszektorban és egészségügyi eszközökben is fontos szerepet kapnak a Wind River termékei.

GarrettCom

A GarrettCom (amit 1989-ben alapítottak és 2010 végén felvásárolt a Belden) egy ipari hálózati eszközöket gyártó, amerikai vállalat. Termékeik között megtalálhatóak menedzselt és nem menedzselt, ipari felhasználásra tervezett switch-ek, média konverterek, multi-protokol routerek, terminál szerverek és kiberbiztonsági megoldások. A GarrettCom megoldásait jellemzően szélsőségesen durva körülmények között használják, ahol elsődleges feltétel a nagy megbízhatóság, többek közötttt villamoshálózati alállomásokon, Smart Grid központokban, megfigyelő és egyéb, fizikai biztonságot támogató rendszerekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr718149624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása