Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Súlyos kibertámadás érte az izraeli Közműszabályozó Hatóság rendszereit

2016. január 27. - icscybersec

A mai napon több szakmai híroldal és blog vette át a Times of Israel által közölt hírt, amely szerint Yuval Steinitz, Izrael állam energiaügyi minisztere a Tel avivi CyberTech 2016 konferencián beszélt az izraeli Közműszabályozó Hatóság informatikai rendszerei ellen indított kibertámadásról.

Steinitz szerint ez a legnagyobb szabású támadás, amit mostanáig tapasztaltak. Egyes források egy ideig arról is írtak, hogy a támadással összefüggésben az izraeli villamosenergia-rendszert is részlegesen le kellett állítani, ezt azonban később több helyen határozottan cáfolták.

Egyelőre lassan érkeznek a részletek az incidenssel kapcsolatban, de a következő 1-2 napban várhatóan több részlet fog napvilágot látni, hiszen ez a téma (különösen a karácsony előtti ukrán incidens után) minden korábbinál nagyobb figyelmet kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr378323670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása