Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Ismertebb ICS-fejlesztő cégek I

2016. január 23. - icscybersec

A következő néhány posztban az ismertebb ICS/SCADA-fejlesztő cégeket fogom röviden bemutatni.

Yokogawa

A Yokogawa-t 1915-ben alapították Japánban és 1917-ben gyártótta az első elektromos mérőberendezéseit. A nemzetközi piacon 1957 óta vannak jelen, ekkor alapították az Észak-amerikai vállalatukat. Az 1960-as években kezdtek olyan különböző berendezéseket gyártani, amelyekkel az ipari szektor igényeinek széles spektrumát tudták lefedni. 1974-ben szingapúri és európai cégalapításokkal a világ egyre nagyobb részén rendelkeztek képviselettel, a következő évben pedig megjelent a CENTRUM nevű folyamatirányító rendszerük, amit a világ első DCS rendszereként tartanak számon. 1983-ban, a Hokushin Electric Works, Ltd-vel való egyesülés után a cég neve Yokogawa Hokushin Electric Corp. nevet vette fel.

Advantech

Az Advantech-et 1983-ban alapították, jelenleg a beágyazott rendszerek, ipari automatizálási rendszerek és orvos-egészségügyi rendszerek piacán jelen lévő taivani cégnek további 21 országban vannak kirendeltségei. Hálózati és telekommunikációs termékeket/szolgáltatásokat szintén nyújtanak ügyfeleiknek, termékeik az autóipartól a gyógyszergyártáson keresztül a teherszállító hajók vezérléséig számos területen megtalálhatóak, emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző intelligens rendszrekre, ilyen többek között a vasúti áramellátást percről-percre monitorozó megoldásuk.

Cogent

A Cogent-et 1995 májusában alapították Kanadában és az eltelt 20 évben DataHub néven egész middleware termékcsaládot építettek fel, ameyek interfészként működnek a különböző ICS rendszerek között. Emiatt a cég ügyelei között számos ismert ICS-fejlesztő vállalat jelenik meg, rajtuk kívül pénzügyi, vegyipari, egészségügyi és gyógyszeripari, valamint élelmiszeripari vállalatok is.

Schneider Electric (Modicon)

A Schneider Electric (korábban Modicon néven ismerték a céget, ezt a nevet egyes termékeiknél a mai napig megőrizték) a ICS rendszerek piacán az egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő vállalat, amelynek központja Franciaországban, Párizsban van. Nevükhöz fűződik többek között a Modbus protokol kifejlesztése is. A közel 180 éves múltra visszatekintő cég napjainkban számos iparágnak kínál különböző ICS rendszereket, a teljesség igénye nélkül ezek közé tartoznak a villamosipar berendezések, épület-automatizálási megoldások valamint a különböző szenzorok és RFID-rendszerek.

Moxa

A Moxa tajvani vállalat, amely ipari hálózati, számítástechnikai és automatizálási megoldásokat gyárt és értékesít. Termékeik között egyebek mellett megtalálhatóak ipari Ethernet-eszközök, vezetéknélküli megoldások és média konverterek is, melyeket számos iparágban használnak okosrendszerek kialakítása során (szállítmányozás - smart rail, villamos-energia - smart grid, olaj és gázipar, bányászat, stb.). Termékeik között többek között számos konverter eszköz található, sok egyéb mellett üvegszálas és rezes, valamint soros és Ethernet eszközök közé illeszthető interfészek.

SMA Solar Technology AG

Az SMA Solar Technology AG egy német ICS gyártó, amely a napeneria-termelésben használt ICS-eszközök gyártására specializálódott. Az általuk gyártott eszközök jellemzően az elmúlt egy évtizedben Európában egyre inkább elterjedő, többnyire családi házakra szerelt napelemes (fotovoltalikus) berendezésekhez kapcsolódóan kerülnek üzembe helyezésre, leggyakrabban a 100 kW-tól néhány MW-ig terjedő teljesítményű házi erőműveket vezérelve.

Egyik leányvállalatukon (SMA Railway Technology) keresztül a szállítmányozási szektorban is jelen vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr938149612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása